Recepty > moučníky a dezerty > americké koblihy
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g hladké mouky
315 ml plnotučného mléka
70 g krystalového cukru
80 g změklého másla
sáček sušeného droždí
citronová kura ze dvou citronů
olej na smažení
Recept na přípravu:
Sušené droždí nasypeme do mísy. Přidáme polévkovou lžíci cukru, polévkovou lžíci mouky a přilijeme ohřáté mléko. Mísu odložíme na teplé místo a necháme vykynout kvásek. Po vykynutí do mísy přidáme zbytek mouky, cukr, citronovou kuru, změklé máslo a kvásek. Vše zpracujeme v hladké těsto a necháme v teple vykynout. Těsto rozdělíme na dvacet pět dílů, z nichž vytvoříme malé placičky, které necháme na plechu vymazaným olejem vykynout. Když koblihy zdvojnásobí svůj objem, vytvoříme v každé koblize uprostřed dírku. Americké koblihy usmažíme z obou stran na pánvi s větším množstvím oleje. Moučkový cukr utřeme s citronovou šťávou a vzniklou polevou potřeme usmažené koblihy, které nakonec sypeme barevným cukrářským zdobením.
Další recepty:
Meruňkové čatní plníme do sklenic.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Kynuté bramborové koblihy na které můžeme dát sladkou marmeládu.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Americké lívance recept
Americké koblihy vykouzlí na stole lahodnou chuť.