Recepty

Recepty > polévky > zeleninový boršč

Recept - Zeleninový boršč

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

40 dkg předního hovězího masa, 20 dkg červené řepy, 30 dkg čerstvého bílého zelí, 25 dkg brambor, 2 mrkve, 1 menší petržel, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 5 dkg rajčatového protlaku, 3 dkg másla, ocet, sůl, petrželka nebo kopr, tužší zakysaná smetana

Recept na přípravu:

Zlehka naklepané maso vložíme do hrnce, přilijeme 1,5 litru vody, přikryjeme pokličkou a při mírné teploty vaříme maso do měkka (1 až 1 1/2 hodiny). Když je maso měkké, vyjmeme ho a vývar přecedíme. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme na větší kousky nakrájené zelí, cibuli a kořenovou zeleninu nakrájené na nudličky a na kostičky nakrájené brambory a osmahneme. Poté osmaženou zeleninu vložíme ji do vařícího vývaru, přidáme vařenou, na kostičky nakrájenou červenou řepu, bobkový list, pepř, 1 lžíci octa, sůl a 20 minut povaříme. Hotový boršč ochutíme nakonec rozetřeným česnekem, přidáme nakrájené maso a nadrobno nasekanu petrželku nebo kopr.

Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.

Další recepty:
Bramborová polévka - brambory nakrájíme na kostičky...
Cibulačka z hovězího vývaru - zpěníme na půlměsíčky nakrájenou cibuli...
Zelné závitky - hlávku zelí uvaříme do poloměka...
Fazolová polévka - fazole necháme několik hodin bobtnat...
Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky - na rozehřátý olej vložíme na kousky nakrájenou zeleninu...
Boršč s klobásou - zelí a zeleninunakrájíme...
chilli con carne - maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí...
Kuřecí vývar s drobením - kuřecí stehna omyjeme...
Koprová kulajda - rambory nakrájíme na kostičky...
Bramborová kaše ze starších brambor.
Polévka z hub je připravena z vrchovaté lžičky drceného kmínu.
Sýrový závin z listového těsta, které rozválíme na obdélník.
Ruský boršč - hovězí maso vložíme do osolené vody...

Recepty
Zeleninový boršč

Ochutnejte recept zeleninový boršč.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.