Recepty

Recepty > vepřové maso > vepřová panenka s anglickou slaninou

Vepřová panenka s anglickou slaninou

Potřebné suroviny:

800 g vepřové panenky, 8 plátků anglické slaniny, olivový olej, chilli, snítka rozmarýnu, sůl
Švestková omáčka: 30 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml vody, 150 ml portského vína, 4 lžíce švestkových povidel, hrst sušených švestek, chilli, mletý pepř, citronová kůra, odvar ze skořice, sůl

Postup přípravy:

Panenku očistíme a středovou část podélně nakrojíme, vložíme plátky anglické slaniny a svážeme provázkem. Panenku opečeme z obou stran na olivovém oleji. Přemístíme do pekáčku, zlehka ochutíme chilli, přiložíme lístky rozmarýnu a dopečeme při 180 °C asi 10 minut. Nakrájíme na plátky a osolíme. Podáváme se švestkovou omáčkou a šťouchaným bramborami.

Švestková omáčka: V kastrůlku rozpustíme máslo, zasypeme moukou, osmahneme, za stálého míchání zalijeme vodou a portským vínem, vmícháme povidla, pokrájené sušené švestky, ochutíme chilli, mletým pepřem, citronovou kůrou, odvarem ze skořice a solí. Za průběžného míchání vaříme 20 minut.

Další recepty:
Kotlety v alobalu pečeme v předem vyhřáté troubě.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Smetanová omáčka s nivou a šunkou.
Smažená kuřecí kapsa namočená v rozšlehaném vejci a strouhance.
Vepřová panenka na víně s rýží.
Zapečené brambory se šlehačkou necháme v troubě roztéci.
Vepřové kotlety na houbách podáváme s vhodnou přílohou.
Vepřová žebírka ke kterým jako přílohu podáváme rýži.
Švestková omáčka k masu do které přidáme citronovou šťávu.
Grilované kuře s nádivkou dopečeme odkryté.
Grilované kuřecí plátky naklepeme a naložíme marinovat...
Pikantní vepřové kotlety podáváme se zeleninovým salátem.
Vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou

Recepty
Motto

Vepřová panenka s anglickou slaninou potěší oko i chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.