Recepty > polévky > tukožroutská polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
hlávka bílého zelí, 6 větších cibulí, 5 rajčat, 2 zelené papriky, 1 menší celer, 1 zeleninový bujón, čerstvé bylinky
Recept na přípravu:
Zeleninu nakrájíme na kostky, přidáme bujón, zalijeme vodou, přivedeme k varu a deset minut zprudka vaříme. Poté zmírníme plamen a na mírném ohni vaříme tak dlouho, až zelenina téměř změkne. Poté přidáme nakrájená rajčata a vše vaříme do úplného změknutí. Nakonec lehce osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky. Nalijeme do menších nádob, které uskladníme v ledničce. Na redukci váhy jíme jídelníček složený pouze z tukožroutské polévky asi týden.
Další recepty:
Králičí polévka se zavářkou - do vody s kořením vložíme králičí stehna...
Tyrolská bramboračka - necháme rozehřát máslo...
Tyrolské knedlíčky do polévky - na drobné kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme...
Uzený vývar - uzená žebra vložíme do studené vody...
Králičí polévka s nudlemi a knedlíčky v zelenině.
Bílá polévka s vajíčkem - brambory oloupeme...
Houbové knedlíčky do polévky - máslo utřeme se žloutky...
Babiččina bramboračka z brambor a zeleninou.
Játrové knedlíčky do polévky - umeleme játra a cibuli...
Bramboračka s kouskem párku.
Králičí polévka se smetanou
Ochutnejte recept tukožroutská polévka.