Recepty > polévky > saská soljanka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, olej, 1 klobása, 20 dkg šunkového salámu, 270 g sterilovaných okurek, 320 g sterilovaných kapií, koření, 400 g kečupu, 1 zakysaná smetana, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Cibuli zesklovatíme na rozpáleném oleji, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a šunkový salám a necháme orestovat. Poté přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a necháme dusit cca 10-15 minut do změknutí okurek a přidáme sterilované kapie včetně nálevu, necháme provařit, ochutíme solí, pepřem, případně kořením Soljanka a přilijeme kečup, vše promícháme, stáhneme oheň a podáváme na taliř, do polévky přidáme 1-2 lžíce smetany a promícháme.
Další recepty:
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky které na talíři přelijeme.
Houbová soljanka s bílým pečivem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Plněná hovězí roláda s rýží.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s houskovým knedlíkem.
Rybí polévka s houbami kterou podáváme s opečeným pečivem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Polévka z uzené ryby do které vmícháme rybí maso.
Soljanka po gruzínsku kterou 30-40 minut přikrytou dusíme.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Zeleninový boršč ke kterému přidáme nadrobno nasekanu petrželku nebo kopr.
Soljanka z ryby
Saská soljanka přináší na české talíře svoji chuť.