Recepty > polévky > polévka ze tří druhů zeleniny
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 ml bílých fazolí, 1/2 kedlubny gigant, 1/4 hlávkového zelí, 1 velký brambor, zeleninový vývar, 2 lžíce hladké mouky, olej, 1 jarní cibulka, kousek pórku, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Do hrnce vložíme fazole, které necháme vařit. Ve druhém hrnci zpěníme olej, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku, zalijeme vodou a prošleháme. Když začnou fazole měknout přidáme je do polévky, přidáme na proužky nakrájené zelí, zeleninový vývar, pepř a necháme vařit. Po patnácti minutách vaření přidáme na kostičky nakrájenou kedlubnu a brambory, bílou část cibulky a pórek nakrájené na kolečka a vaříme dokud nejsou všechny suroviny měkké, dosolíme a do hotové polévky přidáme nakrájenou zelenou část cibulky.
Další recepty:
Králičí polévka se zavářkou - do vody s kořením vložíme králičí stehna...
Tyrolské knedlíčky do polévky - na drobné kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme...
Uzený vývar - uzená žebra vložíme do studené vody...
Králičí polévka s nudlemi a knedlíčky v zelenině.
Tukožroutská polévka kterou jíme týden.
Vepřová kýta na zelenině a šunce.
Babiččina bramboračka z brambor a zeleninou.
Játrové knedlíčky do polévky - umeleme játra a cibuli...
Kotlety na zelenině pečeme v troubě.
Tyrolská bramboračka - necháme rozehřát máslo...
Králičí polévka se smetanou
Ochutnejte recept polévka ze tří druhů zeleniny.