Recepty > polévky > polévka z uzeného kolena
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 uzené koleno, 2 bobkové listy, 4 kuličky černého pepře, 2 kuličky jalovcového koření, 4 kuličky nového koření, cibule, 5 brambor, kořenová zelenina, kysané zelí, sterilované fazole ve slaném nálevu, hrst sušených hub, které si předem namočíme, pokud je polévka řídká - jíška, kelímek zakysané smetany
Recept na přípravu:
Uzené koleno uvaříme do měkka spolu s cibulí a kořením, scedíme a po zchladnutí maso obereme a nakrájíme na kostičky. Mezitím vaříme ve vývaru z kolena brambory, kořenovou zeleninu a namočené houby, když je zelenina měkká, přidáme pokrájené zelí a okapané fazole. Ještě chvíli povaříme. Pokud je polévka příliš řídká, může ji zahustit jíškou. Po odstavení vmícháme zakysanou smetanu a nakrájené maso, můžeme dosolit, ale vývar z kolena bývá slaný dostatečně.
Další recepty:
Polévka ze dvou mas - hovězího a kuřecího.
Ruský boršč je tradiční pokrm ruské kuchyně.
Česnečka posypaná sýrem.
Boršč s klobásou a červenou řepou.
Slepičí vývar s vajíčkem a rýží.
Anglická polévka - nakrájené skopové maso vložíme do vody...
Hovězí vývar s houbami sušenými.
Mléková polévka - vlasové nudle uvaříme...
Vepřové koleno na červeném víně na sádle.
Boršč s cuketou - zeleninu (s výjimkou rajčat) nakrájíme na malé kousky...
Mléková polévka s vajíčkem
Ochutnejte recept polévka z uzeného kolena.