Recepty > španělská kuchyně > paella de Almeria
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu:
300 g kuřecího masa, 300 g rýže, 50 ml olivového oleje, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 100 g loupaných mandlí, 4 g kurkumy, 4 bobkové listy, sůl, pepř, 100 ml bílého vína, 50 ml vývaru
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, omyté papriky na větší proužky a vše orestujeme na rozpáleném oleji. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a do směsi přimícháme propláchnutou rýži s bobkovým listem, kurkumou a mandlemi. Poté přilijeme bílé víno a pokrm necháme dusit přibližně 20 minut, dokud se voda nevyvaří a rýže nezměkne.
Další recepty:
madridské kotlety, barcelonský hrnec, játrová omáčka, španělský krůtí hrnec, španělská omeleta, kuře na paprice recept, španělská mísa, ratatouille, andaluská rýže
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.