Recepty > mleté maso > masové kuličky v rajské omáčce
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g mletého masa, 1 vejce, sůl, mletý pepř, oregano, 1 cibule, 3 lžíce strouhanky, 1 kostka masoxu, 3 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, olej, 2 lžíce hladké mouky, 1 plechovka rajčatového protlaku (150 g), 1 lžička cukru, 1/2 lžičky skořice, 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy pokrmu:
Mleté maso smícháme s vejcem, dvěmi lžicemi vody, solí, pepřem, oreganem, polovinou nadrobno rozkrájené cibule a strouhankou, důkladně prohněteme a ze vzniklé hmoty vytvoříme kuličky. Do litru vody vložíme masox, bobkové listy, kuličky nového koření a pepře a dáme vařit. Do vařící vody vložíme kuličky, které 10 minut povaříme.
V hrnci rozehřejeme olej, do kterého vsypeme druhou polovinu cibule nakrájené nadrobno a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme přecezený vývar, rozmícháme a povaříme asi 10 minut. Přidáme rajčatový protlak, cukr, skořici, rozmícháme a necháme přejít varem. Nakonec dochutíme citronovou šťávou. Uvařené kuličky vložíme do omáčky.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Další recepty:
játra na cibulce, španělská mísa, vepřová kýta plněná vejci, maďarský guláš s bramborem, opečená sekaná s lečem, bramborový salát, marinovaná vepřová kýta, hovězí roláda z mletého masa, zapékané bulky s mletým masem, sekaná se sýrem a křenem, čufty, zapečené mleté maso a bramborová kaše, vepřo knedlo zelo
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.