Recepty

Recepty > kuře > italské krémové rizoto

Italské krémové rizoto recept

Potřebné suroviny:

320 g rýže, 4 kuřecí stehna, 400 g čerstvého nebo zmraženého hrášku, cibule, 80 g másla, 40 ml olivového oleje, hrst jemně sekané zelené petrželky, 750 ml vývaru (drůbeží nebo zeleninový), sůl, pepř, 100 g parmezánu

Postup přípravy:

Hrášek krátce povaříme a scedíme. Vývar v hrnci uvedeme do varu (připravíme ho z kuřecích stehen a uvařené maso poté použijeme do rizota), stáhneme plamen a necháme mírně vařit. Ve velkém hrnci rozehřejeme polovinu olivového oleje i másla a osmahneme na nich jemně nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a za stálého promíchávání ji několik minut pražíme, aby se zrníčka stejnoměrně obalila a zatáhla. Přilijeme naběračkou horký vývar a vše důkladně promícháme. Postupně přiléváme vývar a stále mícháme, až je rýže na skus. Vývar však musíme přidávat jen tak, aby byla rýže lehce pod hladinou. Přimícháme hrášek a kuřecí maso. Jakmile dosáhne rizoto správné konzistence, dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem, máslem a petrželku. Vsypeme 3/4 sýra a promícháme. Zbytek sýra použijeme na ozdobu.

Další jídla:
Roláda z mletého bůčku s bramborovou kaší.
Kuře na paprice s mlékem procedíme přes jemný cedník.
Kuřecí stehna na zelí pečeme, až se udělalá křupavá kůrčička.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
Italské rizoto s houbami které zjemníme kouskem másla.
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Kuřecí maso na kari s rýží jako přílohou.
Bramboračka s párkem kterou dochutíme několika kapkami octa.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Kuřecí roláda

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla italské krémové rizoto.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.