Recepty > kuře > husa pečená po staročesku s podpoušťkou
Potřebné suroviny:
4 porce husy, 100 g husího sádla (4 lžíce), 200 g cibule, sůl, kmín, tymián, 2 plné lžíce hladké mouky, 250 ml vývaru, citronová kůra, 1/8 litru bílého vína
Postup přípravy:
Upečenou husu necháme vychladnout a naporcujeme. Část upravíme po staročesku. Na sádle osmažíme cibuli nadrobno nakrájenou a přidáme koření, osmažíme, aby zavonělo, a hned přidáme mouku a za stálého míchání necháme zezlátnout. Pak podlijeme vývarem z drůbků a dobře, nejméně deset minut, povaříme. Omáčku procedíme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, dáme do ní prohřát předem upečené, nakrájíme porce husy a ochutíme bílým vínem. Již dále nevaříme, dosolíme a podáváme s brambory nebo bramborovým knedlíkem.
Další jídla:
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Marinované kuře s bramborem.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Nadívaná perlička
Recept na přípravu jídla husa pečená po staročesku s podpoušťkou přináší na talíř svoji chuť.