Recepty > polévky > francouzská bramboračka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 masové bujóny, 4 brambory, 250 ml smetany, 2 vaječné žloutky, sůl, pepř, majoránka, petrželka, pažitka
Recept na přípravu:
Brambory nastrouháme na hrubé nudličky, zalijeme 1,5 litrem vody, přidáme masox, přivedeme k varu a 15 minut vaříme. Poté do polévky přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky, ještě krátce povaříme a dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Při podávání posypeme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Další recepty:
Česnečka s bramborami
Kuřecí vývar s drobením - kuřecí stehna omyjeme...
Játrové knedlíčky do polévky z hovězích jater.
Babiččina bramboračka s květákem.
Hustá dršťková polévka s rohlíkem.
Dršťková polévka z důkladně propraných drštěk.
Drůbeží vývar připravíme z koster a drůbků.
Slovenská kyselice - vepřovou plec nakrájíme na kostičky...
Polévka z cizrny kterou si předem namočíme ve vodě.
Drožďové knedlíčky do polévky ve které je zavaříme.
Krupičková polévka
Ochutnejte recept francouzská bramboračka.