Recepty > polévky > červený boršč
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g předního hovězího, 500 g vepřového ramínka, 10 kuliček pepře, 1 bobkový list, sůl, 250 g uzené plece (můžeme použít i moravské uzené), 2 červené řepy, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 menšího celeru, 1 cibule, 4 brambory, 250 g hlávkového zelí, 200 g uvařených červených fazolí (můžeme použít i sterilované), 1 rajčatový protlak, 150 ml smetany, 150 ml zakysané smetany
Postup přípravy:
Hovězí a vepřové maso vložíme do vody, přidáme pepř, bobkový list, sůl a uvaříme. Zvlášť dáme vařit uzené maso a také zvlášť uvaříme neoloupanou červenou řepu. Když je řepa měkká, necháme ji mírně vychladnout, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Když je hovězí a vepřové maso uvařené, vyjmeme ho z hrnce a do vývaru přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer, cibuli a brambory, na nudličky nakrájené zelí, dolijeme vodou a necháme 7 minut povařit. Poté přidáme nastrouhanou řepu a fazole a necháme mírně povařit dalších 7 minut. Dle potřeby doléváme vodu. Nakonec přidáme rajčatový protlak, na kostičky nakrájené uvařené hovězí, vepřové a uzené maso a ještě chvíli povaříme.
Smícháme smetanu a zakysanou smetanu. Smíchanou smetanu si do talíře s borčšem přidává každý sám.
Další recepty:
vepřový vývar s bramborovými kostičkami, boršč s klobásou, oukrop, česnečka, kuřecí vývar s noky, kvasnicová polévka, gulášová polévka, čočková polévka, podzimní polévka, mléková polévka, kvasnicová polévka s bramborovými kostičkami, zelňačka s klobásou, bramborová polévka, ruský boršč
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.