Recepty

Recepty > vepřové maso > žitomirské holubce

Recept - Žitomirské holubce

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kg mletého vepřového masa, 1 vejce, 2 cibule, 250 g vařené rýže, sůl, pepř, 1 velké hlávkové zelí, 10 kuliček pepře, 1 bobkový list, 1 rajčatový protlak, světlá jíška, 500 ml smetany

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme náplň do zelných listů: smícháme mleté vepřové maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, vařenou rýži, sůl a pepř dle chuti a vše důkladně promícháme.

Zelí vložíme do většího hrnce, ve kterém se vaří voda, tak, aby bylo ponořené a spařujeme, postupně odtrháváme listy zelí a tvrdé stvoly skrajujeme tak, aby se mohl list zabalit do tvaru psaníčka. Do listů zelí vkládáme připravenou naplň a zabalíme, okraje přehneme. Hrnec vyložíme zelnými listy, vložíme naplněné zelné listy a zalijeme vodou ze zelí, přidáme kuličky pepře, bobkový list a sůl dle individuální chuti a necháme na mirném ohni asi 20 minut vařít. Přidáme rajčatový protlak, opatrně promícháme a necháme ještě 5 minut povařit. Naplněné zelné listy opatrně vyjmeme a do vývaru přidáme jíšku a smetanu a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Nakonec vložíme zpět naplněné zelné listy.

Žitomirské holubce podáváme s chlebem.

Další recepty:
vepřové kotlety se šunkou, sekaná v županu, lahůdkové závitky se slaninou a sýrem, zapečená rýže se zelím a vepřovým masem, džuveč, vepřové kotlety, marinovaná vepřová kýta, kanadské kotlety, opečená sekaná s lečem, domácí klobásy, medová marináda, pivovarský tokáň, bůčková sekaná

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.