Recepty

Recepty > polévky > zelňačka z Moravy

Zelňačka z Moravy

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 brambor, 500g uzeného kolena, 500g kysaného zelí, hrst sušených hub, 400g zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 1 lžíce másla, 4 stroužky česneku

Recept na přípravu:

Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Koleno vařte asi hodinu v papiňáku dokud nezměkne. Potom ho oberte od kostí a kůže, nakrájejte a ve zbylém vývaru vařte lehce propláchnuté a pokrájené zelí asi dvacet minut. Přisypte brambory, houby a zastálého míchání přidávejte kysanou smetanu smíchanou s moukou. Vařte dalších dvacet minut. Nakonec přidejte máslo smíchané s prolisovaným česnekem, osolte, opepřete.

Další recepty:
Kulajda s koprem a vejci kterou můžeme dochutit cukrem.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Zimní minestrone podáváme s krutonky.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Kulajda z kyselých hub a nakrájené uvařené vejce.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Zeleninová polévka s nudlemi posypeme ji parmezánem..
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Zelňačka s mrkví

Recepty
Motto

Zelňačka z Moravy má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.