Recepty > polévky > zelňačka s pikantní klobásou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g kysaného zelí, 2 nožky pikantní klobásy, 1 cibule, olej, paprika mletá sladká, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, masox, 1,5 dcl sladké nebo kysané smetany, hladká mouka, kmín
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmahneme do sklovata. Přidáme klobásu nakrájenou na půlkolečka a opečeme. Zasypeme mletou paprikou. Kysané zelí překrájíme na menší kousky a přidáme ke klobáse. Podlijeme vodou (cca 2 litry), přidáme kmín, pepř, nové koření, bobkový list a masox a vaříme do změknutí. Z hladké mouky a oleje uděláme světlou jíšku a zahustíme jí polévku. Dochutíme solí a přidáme podle kyselosti zelí buď sladkou nebo kysanou smetanu. Krátce povaříme.
Další recepty:
Fazolačka s klobásou pokrájenou na kolečka.
Rajská polévka s rýží z rajského protlaku.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Zelňačka s klobásou a bramborem do které přimícháme česnek rozetřený se solí.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Bezmasý boršč s tofu.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které v ní uvaříme.
Zelňačka s klobásou a houbami a lžící zakysané smetany.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Zelňačka s klobásou
Ochutnejte recept zelňačka s pikantní klobásou.