Recepty

Recepty > polévky > zelňačka s mrkví a klobásou

Zelňačka s mrkví a klobásou

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 balení zelí s mrkví, 2 brambory, jíška, pikantnější klobása, kmín, sůl, pepř, česnek

Recept na přípravu:

Zelí přecedíme, pokrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a uvaříme. Zahustíme jíškou. Klobásku nakrájíme na kostičky, nasucho osmahneme a (společně s vylisovaným česnekem) vmícháme do polévky.

Další recepty:
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Babiččina rajská s masovými kuličkami.
Rychlá nudlová polévka posypaná strouhaným sýrem.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Babiččina bramboračka s najemno nakrájenou paprikou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami a mlékem.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Krkonošské kyselo

Recepty
Motto

Zelňačka s mrkví a klobásou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.