Recepty > polévky > zelňačka s klobásou a houbami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g kysaného zelí, 1 litr vývaru, 1 bobkový list, 3 kuličky nového kořeni, hrstka sušených hub (15 g), 250 g brambor, 25 g anglické slaniny, 25 g sádla, 50 g cibule, 15 g mleté sladké papriky, 50 g hladké mouky, sroužek česneku, 250 g klobásy, 250 ml zakysané smetany
Recept na přípravu:
Kysané zelí pokrájíme, vložíme do vývaru, přidáme bobkový list, nové koření, houby a vaříme 30-40 minut. Na kostky nakrájené brambory uvaříme v jiné nádobě a uvařené přidáme k zelí. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, dáme na rozehřátou pánvičku, přidáme sádlo a po chvilce nadrobno pokrájenou cibuli. Cibuli slabě osmahneme, přidáme mletou papriku a hladkou mouku, znovu osmahneme a vložíme do vařící polévky. Povaříme a přidáme rozetřený česnek. Klobásu nakrájíme na kolečka, vložíme do polévky a krátce povaříme. Na talíři přidáme ke každé porci lžíci zakysané smetany.
Další recepty:
Silná česnečka do které vmícháme rozmíchané vajíčko s nastrouhaným sýrem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Čočková polévka se zeleninou a rozmačkaným česnekem.
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Kmínová polévka s vajíčkem které do ní vmícháme.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Zeleninová polévka se zelím a rozšlehanými vejci, která necháme v polévce srazit.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami do které rozšleháme vajíčko.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Zeleninová polévka s cuketou kterou necháme projít varem.
Zelňačka z hlávkového zelí
Ochutnejte recept zelňačka s klobásou a houbami.