Recepty > polévky > zelňačka s cizrnou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
500 g kysaného zelí, 120 g cizrny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 mrkev, 50 g oleje, 30 g hladké mouky, 1 lžička kmínu, mletý pepř, sůl
Postup přípravy polévky:
Den předem vložíme cizrnu do vody a necháme přes noc namočenou. Druhý den cizrnu vaříme v osolené vodě doměkka.
Nakrájíme najemno cibuli a orestujeme ji v hrnci na rozpáleném oleji, zaprášíme moukou, krátce opečeme, zalijeme 1 litrem studené vody, promícháme a za občasného míchání přivedeme k varu.
Proprané a odkapané zelí nakrájíme, přihodíme do hrnce, přidáme na plátky nakrájenou mrkev, pepř, kmín a prolisovaný česnek a poté zvolna vaříme doměkka.
Do polévky přidáme uvařenou cizrnu, krátce povaříme a hotovou zelňačku dochutíme solí.
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.