Recepty > polévky > zeleninová polévka s podmáslím
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml podmáslí, 200 g kořenové zeleniny, 3 lžíce másla, hrst krupice, hrst ovesných vloček, 2 vejce, kmín, sůl, čerstvá petrželka
Recept na přípravu:
Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém másle. Přidáme nastrouhanou zeleninu a opražíme. Poté přidáme hrst krupice, chvíli mícháme, vše zalijeme podmáslím, osolíme, okmínujeme, přisypeme ovesné vločky a vše 10 minut povaříme. Nakonec do vroucí polévky přidáme dvě vejce a necháme je srazit. Polévku při podávání ozdobíme sekanou petrželovou natí.
Další recepty:
Zeleninová polévka se zelím a brambory.
Plněná mexická tortilla doma dělaná.
Kapustnica - slovenská zelňačka do níž přidáme klobásu.
Česnečka s bramborami prostě chutná.
Smetanová celerová polévka ochucená rajčaty.
Mexická tortila s kuřecím masem - vše zabalíme a ihned podáváme.
Česnečka z pěti stroužků.
Zeleninová pánev na řecký způsob - lilek a oloupanou cuketu nakrájíme...
Zeleninová polévka chutná.
Kuřecí nudličky s rýží z řízků.
Celerová polévka
Ochutnejte recept zeleninová polévka s podmáslím.