Recepty

Recepty > polévky > zeleninová kmínová polévka

Zeleninová kmínová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,5 litru vývaru - nebo voda a masox (bujón), 100g kořenové zeleniny (směs mrkev+celer+petržel), 2 vejce, 1 cibule, 2 lžíce másla nebo sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kmínu, vegeta, sůl, pažitka

Recept na přípravu:

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme si zlatavou jíšku. Postupně za stálého míchání nebo šlehání metličkou přiléváme vývar a důkladně rozšleháme. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, nadrobno pokrájenou cibuli, sůl, vegetu, kmín a vaříme za občasného promíchání, až je zelenina měkká.

V hrnečku si rozšleháme vejce, které pomalu přiléváme za stálého míchání do polévky, necháme srazit, polévku dochutíme, odstavíme a nakonec ozdobíme nasekanou pažitkou.

Další recepty:
Zimní minestrone ke které podáváme krutonky nebo pečivo.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Zeleninová polévka s krupičkou je ozdobená pokrájenou petrželkou.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Bramborový guláš s klobásou a paprikou.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Kmínová polévka s noky do které přidáme čerstvé máslo.
Cibulačka se sýrem a petrželkou.
Lívance s ovesnými vločkami podáváme posypané skořicí.
Krémová kapustová polévka ozdobená snítkou čerstvé petrželky.
Zelňačka s klobásou a smetanou ke které přidáme kostičky brambor.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanu na zjemnění.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně okyselit octem.
Rychlá zeleninová polévka

Recepty
Motto

Zeleninová kmínová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.