Recepty > polévky > zeleninovo-dýňová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
0,5 dýně hokaido, polévková zelenina, zeleninový vývar, petržel, cibule, libeček, zakysaná smetana, máslo, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle osmahneme cibulku a pak přidáme nakrájenou dýni hokaido (nemusíme loupat slupku), zeleninu a pak zalijeme zeleninovým vývarem. Když nám zelenina a dýně změkne tak polévku rozmixujeme. Nakonec polévku ochutíme bylinkami, solí a pepřem. Při servírování přidáme do každého talíře zakysanou smetanu dle chuti.
Další recepty:
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Kuřecí kapsa se žampiony osmažená na oleji.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Polévka z vepřového kolena a pórku.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Dýňová polévka s pórkem
Zeleninovo-dýňová polévka má své chuťové kouzlo.