Recepty > moučníky a dezerty > zdravý biskupský chlebíček
Suroviny potřebné pro přípravu:
350g polohrubé mouky bio, 50 ml plnotučného čerstvého mléka, 1 vanilkový cukr, 200g cukru (lépe třtinového), 3/4 másla, 1 prášek do pečiva bez fosfátu, lžička citronové kůry, 4 vajíčka, jemně posekaná kvalitní čokoláda (podle chuti)
Recept na přípravu:
Nejprve si utřeme máslo s cukry do pěny a postupně opatrně vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vejce. Zpracujeme a vmícháme mléko, propacujeme do hladkého těsta. Pak vsypeme nakrájenou kvalitní čokoládu a citronovou kůru, dobře promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet), pečeme zhruba hodinu ve troubě vyhřáté na teplotu 170°C, zda je biskupský chlebíček hotový, kontrolujeme špejlí.
Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Další recepty:
Kokosky z bílků vložíme do trouby.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Ořechové hrudky nechte v chladu ztuhnout.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Biskupský chlebíček krájíme na řezy.
Biskupský beránek pečený.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Biskupský chlebíček s ananasem, jablkem a banánem podáváme se šlehačkou.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Biskupský chlebíček z tvarohu
Zdravý biskupský chlebíček vykouzlí na stole lahodnou chuť.