Recepty > vepřové maso > zapečená rýže se zelím a vepřovým masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
3 varné sáčky rýže, olej, 2 větší cibule, 800 g libového vepřového masa, 3/4 kg kysaného zelí, pepř, sůl
Postup přípravy:
Rýži uvaříme dle návodu a necháme odkapat.
Na rozehřátém oleji necháme pozvolna zesklovatět na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené maso a smažíme, až se kostičky masa ze všech stran zatáhnou. Na dno vymazané zapékací misky rozprostřeme vrstvu rýže, na ni kyselé zelí a kostičky masa s cibulkou. Takto postupně navrstvíme několik vrstev, jako poslední vrstvu dáme rýži, kterou přelijeme sosem vypečeným z masa. Vložíme do předem vyhřáté trouby, kde pečeme, dokud se nevytvoří křupavá kůrka.
Další recepty:
vepřové kotlety v alobalu, vepřové švejžužu, játrové balíčky, zapečená rýže s mletým masem a kapustou, džuveč, vepřové kotlety, marinovaná vepřová kýta, kanadské kotlety, vepřová kýta na medvědí způsob, domácí klobásy, medová marináda, pivovarský tokáň, zapečené vepřové maso na rybí způsob
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.