Recepty > polévky > žampionová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
300 g žampionů, 1 mrkev, 1 cibule, kousek celeru, petrželová nať čerstvá nebo sušená, olej, jíška hotová světlá, 1 kostka masoxu, 4 kuličky nového koření, špetka mletého pepře, sůl
Postup přípravy žampionové polévky:
Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme najemno, mrkev a celer nastrouháme nebo pokrájíme na malé kostičky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme žampiony a za stálého míchání dusíme tak dlouho, až výrazně zmenší svůj objem. Poté zalijeme přibližně jedním litrem vody, osolíme, přidáme kuličky koření, mrkev, celer a vaříme 15 minut. Nakonec přidáme hrst jíšky, masox, opepříme a vaříme dalších 5 minut. Vyjmeme z polévky kuličky koření, vmícháme zelenou petrželku a žampionová polévka je připravena k podávání.
Další polévky:
zelňačka s cizrnou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.