Recepty > polévky > vývar z uzených žeber
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg uzených žeber, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, menší cibule ve slupce, 1 bobkový list, 3 nová koření, sůl, pepř, 3 hrsti krup, 1 hrst sušených hub, 4 brambory, 4 stroužky česneku
Recept na přípravu:
Do studené vody vložíme uzená žebra spolu s mrkví, petrželí, celerem, cibulí, kořením a solí, uvedeme do varu a na mírném ohni pomalu vaříme. Zatímco se vývar vaří vložíme kroupy, sušené houby a do osolené vody a vaříme. Když jsou uzená žebra měkká, vyjmeme je a zeleninu z vývaru a vývar přecedíme. Brambory nakrájíme na malé kostičky, přidáme do vývaru a uvaříme do měkka. Zeleninu a vařené uzené maso obrané z žeber nakrájíme na kousky a přidáme do vývaru, stejně tak i vařené kroupy a houby. Dochutíme drceným česnekem, podle potřeby solí i pepřem.
Další recepty:
Španělská česnečka s rajčaty.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky - hovězí maso zalijeme studenou vodou...
Pažitkové knedlíčky do polévky z housek.
Česnečka recept na přípravu.
Šunkové knedlíčky do polévky na jejichž přípravu použijeme starší rohlík.
Chlebová polévka s vajíčkem.
Drůbeží vývar z koster a drobů.
Drožďové knedlíčky do polévky připravíme ze 100 g droždí.
Gazpacho ze Španělska.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Chlebová polévka se škvarky
Ochutnejte recept vývar z uzených žeber.