Recepty > moučníky a dezerty > vločkové kopečky
Suroviny potřebné pro přípravu:
200g mléčné čokolády, 300g hořké čokolády, 200g ovesných vloček, 1 vanilkový cukr, 25g ztuženého 100% tuku (Omega, Ceres)
Recept na přípravu:
Vločky opražíme kousku másla (ale lze i nasucho) na teflonové pánvi nebo na plechu v troubě, občas promícháme. Tuk a čokolády rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme vločky a cukr. Když hmota začne houstnout a tuhnout, děláme na alobal lžičkou kopečky a necháme ztuhnout v chladu.
Další recepty:
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Oříšková roláda potřená polevou.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Karamelový dort zdobený pomocí cukrářského sáčku.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Mandle v čokoládě dáme ztuhnout.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitku.
Dvoubarevná bábovka bez vajec s náplní.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Pražené mandle v cukru
Vločkové kopečky vykouzlí na stole lahodnou chuť.