Recepty > moučníky a dezerty > vločková nádivka do zeleniny
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g ovesných vloček, 1 cibule, 30 g tuku, 1-2 vejce, 100 g uzeniny, muškátový květ, pažitka nebo petrželka
Recept na přípravu:
Vločky uvaříme ve vodě na hustou kaši. Zpěníme na tuku nadrobno nakrájenou cibuli a necháme vychladnout. Potom přidáme vychladlou kaši, vejce, mletou nebo krájenou uzeninu, sůl, koření a zelenou nat'. Směs dobře promícháme a použijeme k plnění paprik, rajčat, kapustových nebo zelných listů, mladých brukví nebo i salátových okurek. Místo uzeniny můžeme do nádivky přidat na cibulce podušené houby.
Další recepty:
Kulajda s koprem a vejci dochucená octem.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Těstoviny s vejci ozdobíme petrželí.
Nádivka do kuřete které upečeme.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Pohanková polévka s houbami, přidáme namočené houby.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Rýžová kaše s čokoládou.
Ovesná kaše sladká
Vločková nádivka do zeleniny vykouzlí na stole lahodnou chuť.