Recepty

Recepty > vepřové maso > vestfálská roláda

Recept - Vestfálská roláda

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1,5 kg vepřové pečeně bez kosti, sůl, pepř, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 7 stroužků česneku, kmín, 4 lžíce oleje, nit
Směs do rolády: 200 g mletého masa, 5 lžic mléka, 5 utřených nebo prolisovaných stroužků česneku, 1 vejce, 1 lžička Gyros koření, 1 lžička sladké papriky
Směs na podlévaní: 2 dcl bílého vína, 0,5 l vody, 1 kostka vepřové šťávy

Postup přípravy:

Vepřovou pečeni nakrájíme po vláknu ve velký plát (vytvoří se obdélník) asi 1 cm vysoký, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na plát masa rozetřeme směs, kterou jsme si předem připravili smícháním výše uvedených surovin, na směs rozprostřeme na nudličky nakrájené papriky. Srolováním vytvoříme roládu, kterou upevníme nití. Potřeme bez soli utřeným česnekem a posypeme kmínem, vložíme do pekáče na rozehřátý olej a ze všech stran opečeme. Podlijeme 0,5 l horké vody a za občasného obraceni a podlévání přibližně 30 minut pečeme. Před koncem pečení podlijeme připravenou směsí.

Vestfálskou roládu podáváme s rýží nebo vařenými brambory.

Další recepty:
vepřové kotlety se šunkou, sýrová roláda, lahůdkové závitky se slaninou a sýrem, zapečená rýže se zelím a vepřovým masem, džuveč, vepřové kotlety, marinovaná vepřová kýta, kuřecí roláda, žitomirské holubce, domácí klobásy, medová marináda, pivovarský tokáň, bůčková sekaná

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.