Recepty > vepřové maso > vepřový jazyk s křenovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 vepřové jazyky, 1 cibule, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl
Omáčka: 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce oleje, vývar, 2-3 lžíce strouhaného křenu, pepř, sůl
Postup přípravy:
Očištěné vepřové jazyky vložíme do osolené vody s cibulí a kořením a uvaříme doměkka. Ještě horké jazyky sloupneme a nakrájime na plátky.
Z mouky a oleje si připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a důkladně provaříme. Vmícháme nastrouhaný křen a ochutíme pepřem a solí.
Plátky vepřového jazyka podávame s vařenými brambory, přelité křenovou omáčkou.
Další recepty:
vepřové koleno, pivovarský tokáň, sýrová roláda, slovenské strapačky, čína z vepřového masa, džuveč, vepřové kotlety, zaklepané řízky, kuřecí rolky, vepřové plátky v kečupu, domácí klobásy, vepřová čína s tvarůžky, řízky v marinádě z kremžské hořčice
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.