Recepty > vepřové maso > vepřové plátky v kečupu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky libového vepřového masa, sůl, pepř, provensálské koření, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla, 2 velké cibule, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 2 mrkve, 1/2 celeru, 300 ml kečupu, 150 ml černého piva
Postup přípravy:
Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, jemně okořeníme provensálským kořením a potřeme prolisovaným česnekem. Do pekáčku nebo zapékací misky vložíme máslo a nasypeme vrstvu na hrubší kousky nakrájené cibule. Rozložíme plátky masa, přidáme bobkový list, nové koření a zasypeme nakrájenou mrkví a celerem. Vše pak rovnoměrně zalijeme směsí kečupu a piva. Vložíme do předem vyhřáté trouby, kde pečeme 50 minut až 1 hodinu. Během pečení můžeme pokrm promíchat.
Vepřové plátky v kečupu podáváme s vařenými brambory.
Další recepty:
vepřové rolky se zelím, pivovarský tokáň, sýrová roláda, slovenské strapačky, vepřové plátky zapečené s brambory, džuveč, vepřové kotlety, zaklepané řízky, kuřecí rolky, pikantní vepřové plátky, domácí klobásy, medová marináda, smažené kuřecí rolky
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.