Recepty > polévky > vepřová polévka ze srdce
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g vepřového srdce, 1,5 litru vody, sůl, 150 g kořenové zeleniny, 20 g cibule, 20 g másla, jíška, zelená petržel, 50 g polévkových nudlí, tekuté polévkové koření
Recept na přípravu:
Očištěné vepřové srdce vložíme do odměřené osolené studené vody na polévku a vaříme. Kořenovou zeleninu očistíme, opereme, nakrájíme na drobné kostičky a na másle osmažíme do růžova s najemno pokrájenou cibulkou. Vše přidáme k srdci a povaříme. Vyndáme měkké srdce, nakrájíme ho kostičky, polévku zahustíme jíškou a srdce vrátíme zpět. Před podáváním přidáme petrželku, několik kapek polévkového koření a uvařené polévkové nudle.
Další recepty:
Chřestový krém krátce povaříme.
Játrová omáčka z kuřecích jater s česnekem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Celerová polévka s vločkami a kmínem ozdobená na talíři bylinkami.
Česnekový oukrop s chlebem.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Drůbeží srdce recept
Vepřová polévka ze srdce přináší na talíře svoji chuť.