Recepty > vánoční cukroví > vánoční biskupský chlebíček
Potřebné suroviny:
20 dkg másla, 20 dkg moučkového cukru, 24 dkg hladké mouky, 5 vajec, 1/3 kypřícího prášku, rozinky, kandované ovoce, čokoláda na potažení, tuk a polohrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy:
Máslo necháme povolit a vymícháme s cukrem, poté přidáme žloutky. Mezitím si připravíme sníh z bílků. Nasekáme si rozinky a kandované ovoce, promícháme se lžicí mouky. Formu na chlebíček vyložíme alobalem, vymžeme a vysypeme. Do směsi másla a žloutků zlehka vmícháme vyšlehaný sníh a poté opatrně přidáme mouku s kypřícím práškem. Těsto zarovnáme do formy. Vánoční biskupský chlebíček pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 175 °C asi 45 minut. Necháme vychladnout a potřeme čokoládou. Zbytky kandovaného ovoce, rozinek a případné nasekané oříšky se můžeme použít na ozdobu. Vánoční biskupský chlebíček nakrájíme na plátky.
Další recepty:
Kokosky z bílků vložíme do trouby.
Fíkové řezy nakrájejte na řezy.
Marcipánové košíčky s bílou kandovanou třešní.
Čokoládové úly vyklopte na kulatý piškot.
Kokosová roláda s marmeládou kterou studenou nakrájíme.
Banánový chlebíček polijeme čokoládovou polevou.
Kokosky se sněhem z kokosu a bílků.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Jemné kokosové vánoční cukroví ozdobíme polevou nebo čokoládou.
Fíkové pusinky upečeme v troubě.
Vánoční chlebíček krájejte na silnější plátky.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Vánoční ovocný chlebíček
Tuto pochoutku přináší recept vánoční biskupský chlebíček.