Recepty > polévky > vaječné kapání do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na přípravu vaječného kapání do polévky budeme potřebovat: 1 vejce, hrubá mouka, sůl, lžíce vody
Recept na přípravu:
V hrnku rozšleháme vejce s vodou, trochu osolíme a přidáváme mouku, abychom získali řidší těstíčko, které ihned nabíráme vidličkou a kapeme do vroucí polévky.
Další recepty:
Kuřecí česnekové kapsy naplníme, osmaneme a dusíme.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Polévkové kapání naléváme tenkým pramínkem.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Krémová rybí polévka do níž použijeme hráškové omeletky.
Hermelín v listovém těstě chutná s bramborovou kaší.
Guláš v chlebu naplníme a podáváme.
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Francouzská cibulačka se sýrem se nakonec zapeče.
Kapání do polévky
Vaječné kapání do polévky má své chuťové kouzlo.