Recepty > sýr > vaječná omeleta s romadúrem
Potřebné suroviny:
kousek slaniny, 3 vejce, 1 romadúr, nasekaná pažitka nebo petrželka, sladká paprika, drcený kmín, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Vejce rozšleháme, zlehka osolíme a opepříme. Na (nejlépe teflonové) rozpálené pánvi orestujeme na drobné kousky pokrájenou slaninu. Když začne slanina pouštět tuk, přidáme na plátky nakrájený romadúr, posypeme kmínem a necháme, až se začne romadúr tavit. Pomalu zalijeme rozšlehanými vejci, poprášíme paprikou, posypeme pažitkou a upečeme omeletu. Podáváme s chlebem.
Recepty na další jídla:
Sýr smažený tak, aby nevytekl, jak toho docílit.
Tvarůžková roláda v alobalu.
Syrečky s tvarohem mažeme na chléb.
Koláč z olomouckých tvarůžků posypaný kmínem.
Naložené olomoucké tvarůžky necháme uležet.
Olomoucké tvarůžky na grilu s chlebem.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Tvarůžková polévka chutná s pečivem.
Nakládané syrečky Jíme po dvou dnech od naložení.
Tvarůžková pomazánka s paprikou a cibulí.
Nakládaný hermelín v nálevu.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Třená niva k mazání na chleba.
Omeleta bílková
Recept na přípravu jídla vaječná omeleta s romadúrem.