Recepty > kachna > v troubě pečená kachna
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 středně velká kachna, 3 lžíce sádla, 1 velká cibule, 2 lžičky kmínu, sůl, cca 125 ml vodyl
Recept na přípravu:
Omytou a osušenou kachnu osolíme zvenku i zevnitř, okmínujeme a vložíme ji to sádlem vymazaného pekáčku spodkem dolů. Podlijeme vodou a pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně 30 minut odkrytou. Jakmile se nám opeče kůrka, kachnu otočíme, přikryjeme a pečeme doměkka. Nakonec odkryjeme a necháme opéct kůži. Kdyby se z kachny vypeklo hodně sádla, už během pečení ho můžete odebrat.
Kachna se může péci až 2 hodiny, záleží na velikosti a stáří kachny. Můžeme ji péci i naporcovanou.
Další recepty:
Bůček na zelí je český recept.
Kachna na medu zve ke stolu.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Pečená kachna s jablky kterou podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.
Kuře s jablky a pomeranči přelijeme pomerančovou šťávou.
Rýžový nákyp s jablky upečeme v troubě.
Zelná polévka s klobásou.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Pečená kachna
Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší v troubě pečená kachna.