Recepty > kachna > v sáčku pečená kachna
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kachna, mletý kmín, sůl
Recept na přípravu:
Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme a vložíme do sáčku na pečení, který uzavřeme sponkou. Sáček s kachnou položíme do pekáčku a na dvou místech propíchneme vidličkou, aby mohla unikat pára. Pečeme 90 minut při teplotě 150 °C, poté sáček rozstřihneme a dopečeme do požadované barvy při vyšší teplotě, většinou trvá dopečení 15-30 minut. Pečenou kachnu podáváme se zelím a knedlíkem.
Další recepty:
Kuře na zelí kterému necháme nagrilovat kůrčičku.
Kuřecí játrová paštika kterou necháme vychladnout ve formě.
Kachna na medu zve ke stolu.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Kuřecí játra na červeném víně posypeme pro zahuštění hladkou moukou.
Kachna s jablky kterou během pečení přeléváme kachnu vypečenou šťávou.
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu s trochou másla nebo vypečeného kuřecího nebo drůbežího tuku.
Plněná hovězí roláda kterou za občasného podlévání dusíme.
Kachna na divoko
Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší recept v sáčku pečená kachna.