Recepty > vánoční cukroví > tvarohové kokosky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4-5 vaječných bílků, špetka soli, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 200 g strouhaného kokosu, 100 g měkkého polotučného tvarohu
Postup přípravy:
Bílky ušleháme v míse se špetkou soli do polotuha a během dalšího šlehání postupně po malých dávkách zašleháváme cukr. Do hotového pevného sněhu lehce vmícháme strouhaný kokos a měkký tvaroh. Ze směsi tvarujeme za pomoci dvou lžiček malé hromádky ve tvaru nočku, které na plechu vyloženém pečicím papírem pečeme v mírně předehřáté troubě na 140 °C tak dlouho, dokud nejsou na povrchu zlatě zabarvené, což trvá 15-20 minut. Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Další recepty:
Těsto na košíčky vmáčkneme do formiček.
Vánoční kokosky ze Salka pečeme v troubě.
Nepečené tatrankové koule obalujeme ve strouhaném kokosu.
Vosí hnízda s kokosem a piškoty.
Kuličky z piškotů namletých najemno.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Fíkové pusinky s ořeíškem.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme lískovým oříškem.
Kokosky máčené v čokoládě ve své spodní polovině.
Vánoční cukroví pracny necháme proležet.
Rohlíčky s krémem ozdobíme čokoládovou polevou.
Kokosky jsou hotové raz dva a můžeme jíst.
Recept na andělské oči pečené o Vánocích.
Kokosky z bílků
Tuto lahodnou vánoční pochoutku přináší recept na tvarohové kokosky.