Recepty > polévky > třené nočky do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
40 g másla, špetka soli, 1 vejce, 90-100 g krupice, 2-3 lžíce mléka
Recept na přípravu:
Máslo utřeme se solí, přimícháme vejce, mouku a mléko, vypracujeme těsto a navlhčenou lžičkou z něj vykrajujeme nočky do polévky. Vaříme 6 minut.
Další recepty:
Houbový svítek se strouhankou.
Polévka se sýrovými nočky které necháme zavařit.
Bramborový svítek na talíři přelijeme.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Kapustová polévka se slaninou do které přidáme brokolici.
Bavorský bramborový salát podáváme vychlazený.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Piškotový svítek necháme vychladnout a nakrájíme.
Bramborový salát s fazolemi vložíme do lednice vychladit.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Sýrové nočky do polévky
Třené nočky do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.