Recepty > polévky > třená bramboračka z oloupaných brambor
Suroviny potřebné pro přípravu:
250g oloupaných brambor, kousek mrkve, celeru a pórku, 4dl mléka, 20g másla, 1 žloutek z čerstvého vejce, 6dl vody, petrželka, sůl
Recept na přípravu:
Mrkev a celer pokrájejte na kousky, vsypte do vařící osolené vody a uvařte do poloměkka. Přidejte brambory pokrájené na kousky a uvařte je doměkka. Při dováření přidejte pórek pokrájený na kousky. Brambory se zeleninou prolisujte nebo rozmixujte, zřeďte částí vařícího mléka a rozšlehejte. Postupně vmíchejte vývar z brambor a zeleniny, zbylé mléko a zahřejte k varu. Polévku sejměte z plotýnky, vmíchejte žloutek rozmíchaný ve dvou lžících mléka, máslo a jemně pokrájenou petrželku.
Další recepty:
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Pikantní kuřecí guláš povaříme.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Mrkvová polévka s kari a nadrobno nasekanou pažitkou.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Zimní minestrone podáváme s krutonky.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Zelňačka s mrkví
Třená bramboračka z oloupaných brambor má své chuťové kouzlo.