Recepty > moučníky a dezerty > třená bábovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g másla nebo hery, 170 g moučkového cukru, 4 vejce, 200 g polohrubé mouky
Recept na přípravu:
Změklý tuk utřeme se 2/3 cukru do pěny, přidáme žloutky a našleháme. Postupně vmícháme přesátou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh se zbylým cukrem a vmícháme do těsta. Těsto naplníme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou a v troubě předehřáté na 180 °C zvolna pečeme 30-50 minut.
Základní těsto můžeme dochutit např. vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou, instantní kávou, kakaem, mletými ořechy, strouhaným kokosem, strouhanou čokoládou nebo rozinkami.
Další recepty:
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Ořechová bábovka se sněhem z bílků.
Kokosová roláda s marmeládou kterou nakrájíme.
Šlehačková bábovka pečená v předehřáté troubě.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Banánová buchta zdobená kolečky banánu.
Cuketová buchta se skořicí pečená dozlatova.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Hraběnčiny řezy pečeme.
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Olejová bábovka
Třená bábovka vykouzlí na stole lahodnou chuť.