Recepty > moučníky a dezerty > tortilly s lososem a vejci
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g majonézy
3 lžíce dijonské hořčice
1 malá červená cibule
sůl a drcený barevný pepř
1 menší hlávka listového salátu
6 velkých tortill
300 g uzeného lososa
6 vajec
Recept na přípravu:
Nejprve si připravíme pomazánku: červenou cibuli nasekáme nadrobno. Majonézu promícháme s hořčicí a nasekanou cibulí. Podle potřeby ji osolíme a opepříme. Listy salátu důkladně propláchneme a vytřeseme z nich vodu. Vajíčka uvaříme natvrdo, potom je prudce zchladíme a oloupeme. Nakonec je nakrájíme na plátky. Tortilly si rozložíme na prkénko nebo jinou pracovní plochu a potřeme je majonézou. Každou poklademe kousky ryby a vajíčka. Přidáme několik listů hlávkového salátu. Takto naplněné tortilly nakonec pevně svineme. V lednici je necháme proležet, nejlépe i několik hodin. Podáváme překrojené.
Další recepty:
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Rizoto pečené v troubě posypeme nastrouhaným sýrem.
Zelné placky z kysaného zelí upečeme ve vyhřáté troubě.
Karamelový dort zdobený pomocí cukrářského sáčku.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Kuřecí pizza pečená dozlatova.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Škubánky recept na přípravu.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Plněná mexická tortilla pečená nasucho.
Chléb pita s kuřecí směsí
Tortilly s lososem a vejci vykouzlí na stole lahodnou chuť.