Recepty

Recepty > polévky > studená okurková polévka s česnekem

Studená okurková polévka s česnekem

Suroviny potřebné pro přípravu:

salátová okurka, bílý jogurt, česnek, panenský olivový olej, vlašské ořechy, čerstvý kopr, bílý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Salátovou okurku omyjeme a nastrouháme najemno spolu s oloupaným česnekem. Přidáme bílý jogurt a podle potřeby zředíme studenou vodou. Dochutíme pepřem, solí a jemně sekaným koprem. Polévku dáme do chladničky na chvíli odstát. Okurkovou polévku podáváme dochucenou kapkami olivového oleje a zdobenou sekanými vlašskými ořechy.

Další recepty:
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Cuketová polévka se smetanou posypaná osmaženou houskou.
Rybí polévka z tresky doplněná petrželovou natí.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Hovězí polévka s noky které vyplavou na povrch.
Pikantní zelňačka s brambory.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Slovenská kapustnica se žloutkem.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Studená okurková polévka

Recepty
Motto

Studená okurková polévka s česnekem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.