Recepty > polévky > strouhání do polévky z krupice
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na přípravu strouhání do polévky z krupice bude potřeba: 120g jemné krupice, 1 vejce, voda
Recept na přípravu:
Do krupice nasypané na vál vytvořte důlek, vyklepněte do něj vejce a nožem vmíchejte od středu krupici. Pak přilijte lžíci vody a vypracujte tuhé těsto, které na hrubém struhadle nastrouhejte, rozložte v nízké vrstvě na vál nebo velké prkénko a nechejte proschnout. Polovinu strouhání zavařte do polévky, druhou polovinu usušte a použijte podruhé.
Další recepty:
Šunkové řezy se sýrem do které šupneme stroužek česneku.
Krupicové nočky ozdobíme máslem a ovocem.
Polévkové strouhání zavařujeme.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Vaječný svítek do polévky nakrájíme na čtverečky.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Vaječný svítek můžeme dochutit drobně pokrájenou šunkou.
Bramborový svítek na talíři přelijeme.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Strouhání do polévky recept
Strouhání do polévky z krupice má své chuťové kouzlo.