Recepty > polévky > strouhání do polévky z hrubé mouky
Suroviny potřebné pro přípravu:
130 g hrubé mouky, 1 vejce
Recept na přípravu:
Z mouky a vejce zaděláme velmi tuhé těsto a strouháme na vál tak, aby se neslepilo. Větší žmolky sbíráme a přidáváme k těstu a znovu strouháme. Strouhání vaříme 10 minut v polévce.
Další recepty:
Krupicový svítek osladíme, povaříme.
Houbový svítek se strouhankou.
Mléková polévka se strouháním které zavaříme.
Polévka se sýrovými nočky které necháme zavařit.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Bavorský bramborový salát podáváme vychlazený.
Bramborový svítek k dochucení.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Polévka z droždí s nadrobno nasekanou pažitkou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Krupicové nočky tvoříme menší.
Strouhání do polévky
Strouhání do polévky z hrubé mouky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.