Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > střapáče

Střapáče

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 200g hladké mouky, 200g Hery, 80g moučkového cukru, 200g kokosu, 1 vejce, 3 lžíce kakaa
Krém: 120g másla, 80g kokosu, 80g moučkového cukru, 1 lžíce kakaa, 1 vařený žloutek, r. tresť
čokoládová poleva a kokos

Recept na přípravu:

Těsto zpracujeme na vále, dáme do mikrotenu a necháme odpočinout v lednici. Pak vyválíme, vykrájíme tvary a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Těsto lépe vyválíme mezi igelitem, mikrotenem nebo pečícími papíry.
Vychladlé střapáče slepíme krémem, polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.

Další recepty:
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Oříšková roláda potřená polevou.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Kakaové cukroví poprášíme lehce kakaem.
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Citronová bábovka kterou pečeme přibližně 40 minut.
Kávové cukroví potřeme polevou.
Ořechové pusinky spíše sušíme než pečeme.
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Čokoládové cukroví přiklopíme kouskem s mandlemi.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Meruňkové čatní

Recepty
Motto

Střapáče vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.