Recepty > kuře > šťavnaté kuřecí řízečky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
plátky kuřecího masa, 300 g bílého jogurtu, pepř, sůl, grilovací či jiné pikantní koření, 1 lžíce strouhaného parmezánu, 1 vejce, strouhanka, olej na smažení
Postup přípravy:
Kuřecí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do jogurtové marinády. V marinádě necháme uležet ideálně do druhého dne. Druhý den plátky z marinády vyjmeme (marinádu z masa neotíráme), obalíme strouhankou a osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran.
Další jídla:
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Marinované kuřecí řízky pokladené plátkovým sýrem.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Játra s anglickou slaninou a žampiony podáváme s rýží.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Hovězí plátky na houbách podáváme s těstovinami jako přílohou.
Kuře se sýrovou omáčkou ze dvou sýrů.
Rychlé kuřecí plátky polijeme šťávou.
Ořechová vosí hnízda provoní vánoční čas.
Naložené kuřecí řízky podáváme s tatarskou omáčkou.
Kari rizoto - hotovou směs promícháme s rýží.
Kuřecí plátky na mandlích
Recept, podle kterého připravíme pokrm šťavnaté kuřecí řízečky.