Recepty > polévky > staroněmecká bramboračka
Suroviny potřebné pro přípravu:
cibule, 2 lžíce oleje, 100 g mrkve, 1/4 ks celeru, 100 g pórku, 1,2 litru masového vývaru, 100 g čerstvých hub, 300 g brambor, bobkový list, hřebíček, sůl, 80 g sušeného ovesného mléka, 100 ml vody, muškátový oříšek, pažitka
Recept na přípravu:
V hrnci osmahneme na rozehřátém oleji nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a pórek. Vše podusíme na mírném ohni. Zalijeme vývarem, přidáme plátky hub a brambory nakrájené na kostičky, bobkový list a hřebíček, osolíme a zvolna vaříme doměkka.Ovesný nápoj rozmícháme ve vodě a přilijeme do vařící polévky. Nakonec ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a podle potřeby přisolíme. Staroněmeckou bramboračku při podávání ozdobíme sekanou pažitkou.
Další recepty:
Krémová zelňačka dochucená vegetou.
Ovarová polévka s kroupami kterou dochutíme česnekem.
Španělská česneková polévka do které přidáme kostičky z osmažené veky.
Rychlá sýrová polévka s rohlíkem.
Bramboračka na kyselo se zeleninou.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Česneková omáčka ke steaku příloha.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Pikantní zelňačka kterou dochutíme smetanou.
Svíčková z králíka halali rozmixovaná.
Italská rajčatová omáčka
Staroněmecká bramboračka má své chuťové kouzlo.