Recepty

Recepty > polévky > špenátové nočky

Špenátové nočky

Suroviny potřebné pro přípravu:

Na přípravu špenátových nočků do polévky bude potřeba: 250g zmrazeného špenátu (rozmrazit a vymačkat vodu), 1 vejce, 100 ml mléka, 150g hladké mouky, sůl, 1-2 lžíce Ramy, polohrubá mouka na zahuštění

Recept na přípravu:

Připravíme si těsto, které položíme na prkénko, namočeným nožem podélně nařežeme na proužky a z nich na prkénku odkrajujeme do polévky kousky - nočky. Špenátové nočky vaříme v polévce nebo zvlášť v osolené vodě.

Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Šunkové knedlíčky do polévky která musí vřít.
Kuřecí česnekové kapsy naplníme, osmaneme a dusíme.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Krupicové nočky se hodně navařují.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Sýrové nočky do polévky

Recepty
Motto

Špenátové nočky mají své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.