Recepty

Recepty > polévky > špenátové knedlíčky

Špenátové knedlíčky

Suroviny potřebné pro přípravu:

Na přípravu špenátových knedlíčků bude potřeba: 30 g slaniny, 2 vaječné žloutky, 100 g špenátu, 2 vaječné bílky, 2 kuličky tlučeného pepře, 100-150 g housky, sůl

Recept na přípravu:

Kousek slaniny pokrájejte na kostičky a rozpusťte. Když vychladne, utřete ji se solí a vaječnými žloutky, přidejte uvařený, prolisovaný špenát, kuličky pepře, z bílků vyšlehaný sníh a podle potřeby strouhanou housku. Z těsta tvořte malé knedlíčky a zavařujte je do polévky.

Další recepty:
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Bramborový svítek na talíři přelijeme.
Vaječný svítek můžeme dochutit drobně pokrájenou šunkou.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Šunkové řezy se sýrem do které šupneme stroužek česneku.
Krupicové nočky ozdobíme máslem a ovocem.
Polévkové kapání připravíme ze středně tuhého těsta.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Kantonské nudle s kuřecím masem ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Špenátové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Špenátové knedlíčky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.